Thinkfun Swish

 

Beschrijving: Een spel Swish bestaat uit 60 transparante kaarten, waarop gekleurde en stippen en ringen staan. Start het spel door 16 kaarten ( 4 x 4) op tafel te leggen. Dan probeer je in je hoofd een “Swish” te maken. Een “Swish” is een stapeltje kaarten waarbij de gekleurde stippen in de ringen vallen van dezelfde kleur. Je hebt minimaal 2 kaarten nodig voor een “Swish” maar “Swishes” van meerdere kaarten zijn ook mogelijk. Meer kaarten, meer punten!
Denk je dat je een “Swish” hebt dan roep je “Swish”. Je pakt de kaarten en legt ze op elkaar, daarbij mag je de kaarten omdraaien en/of roteren. Heb je het goed dan zijn de kaarten voor jou. Heb je het fout dan leg je de kaarten terug plus een kaart van een eerdere “Swish”. Heb je nog geen “Swish” dan hoef je deze boete niet te betalen.
Als de kaarten van de “Swish” van tafel genomen zijn, worden de gaten met nieuwe kaarten opgevuld en stijgt de spanning weer. Wie heeft als eerste een “Swish” gevonden?
Als alle kaarten zijn uitgelegd en niemand meer een “Swish” kan maken is het spel afgelopen. Wie de meeste kaarten heeft wint!

Beoordeling: Een spannend spel! Wie ziet de “Swish” het eerst en scoort de punten? Pak je een “Swish” van 2 kaarten of durf je te zoeken naar een betere “Swish”? Je oefent in patroonherkenning. Je vraagt je af: “Als ik die kaart nou omkeer, past die paarse stip dan  in de ring, o nee dan valt de oranje stip nergens in.” Denk niet te lang, voor je het weet roept een ander “Swish.” Snel denken is een must! Misschien herken je dit van het spel “Set.”
Je kunt het spel moeilijker maken door alleen te gaan voor bijvoorbeeld “Swishes” van 3 of 4. Speel je met een kind dan kun je afspreken dat jij alleen “Swishes” van 3 en hoger pakt. Maar pas op misschien is je kind wel sneller dan jij….!

Inhoud: 60 transparante kaarten, opbergzak

Opmerking: het spel is zo groot als een kaartspel makkelijk mee te nemen dus!

Spelregels: Engels, Duits

Aantal spelers: vanaf 2

Leeftijd: 8+

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever: Thinkfun

Website: www.thinkfun.com

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Thinkfun met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *