Take it Easy :: White Goblin Games

Take it Easy: een tactisch tegel legspel!

Take it Easy :: White Goblin Games

 

Beschrijving:

Iedere speler krijgt een spelbord en een set tegels in dezelfde kleur. Eén van de spelers wordt de omroeper en legt zijn tegels gedekt voor zich. De overige spelers leggen de tegels open voor zich neer, gesorteerd in 3 groepjes. De tegels waarop een 9 staat vormen een groepje, de tegels waarop een 5 staat vormen een groepje en de tegels waarop een 1 staat vormen het derde groepje.

De speler, met de rol als omroeper, pakt een gedekte tegel en noemt de getallen die erop staan. De andere spelers pakken dezelfde tegel uit hun voorraad en leggen deze op hun speelbord. De bedoeling is om doorlopende kleurlijnen van de ene kant van het bord naar de andere kant van het bord te leggen. Een ononderbroken kleurlijn scoort punten: tel het aantal tegels in de lijn en vermenigvuldig het aantal met de waarde van de lijn. Een ononderbroken gele lijn van 5 tegels scoort 45 punten.

Take it Easy is een tactisch tegel legspel zonder interactie tussen de spelers. Iedereen gebruikt dezelfde tegels en probeert, door ze zo slim mogelijk neer te leggen op het eigen speelbord, zoveel mogelijk punten te scoren. De kleurlijnen kunnen 3, 4 of 5 tegels lang zijn. De kleurlijnen met hoge waarde wil je natuurlijk zo lang mogelijk maken. Je zult steeds moeten en kiezen en soms een gokje wagen, want er staan 3 lijnstukken op een tegel en ze allemaal laten aansluiten is optimaal, maar is niet altijd mogelijk. Welke plek kies je dan?

Varianten: Je kunt Take it Easy solo spelen en proberen je score te maximaliseren. De spelregels geven allerlei voorbeelden hoe je het spel kunt varieren. Er zijn joker tegels die je kunt gebruiken op de achterkant van het speelbord. Er staan afbeeldingen op de tegels van een zon en een maan, deze gebruik je bij één van de vele varianten.


Inhoud: 6 dubbelzijdige speelborden, 6 sets met elk 31 tegels, spelregels

Aantal spelers: 1 – 6

Leeftijd: 8+

Speelduur: 20 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  White Goblin Games

Dit bericht is geplaatst in White Goblin Games met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *