Wazzda?! :: Wite Goblin Games

Wazzda?! Ja, wat is dat voor een spel? Lees verder!

Beschrijving:

Wazzda?! Speel je met 3 tot 8 spelers. Twee spelers verdelen de houten speelstukken onderling. Ze hebben dan elk: 1 blauw schijfje, 1 rood schijfje, 3 korte staafjes en 5 lange staafjes. Vervolgens pakt één van deze twee spelers een kaart van de opdrachten stapel.

Het nummer op de achterkant van de volgende kaart op de aflegstapel geeft aan welk woord je moet kiezen op de opdrachtkaart. De twee spelers die beide het woord kennen, leggen om de beurt een speelstuk op tafel en proberen het woord uit te beelden en hebben daarvoor een minuut de tijd. Ze mogen daarbij op geen enkele manier overleggen met elkaar.

De overige spelers proberen het woord te raden. De speler die het woord raadt krijgt een punt evenals het tweetal dat het woord moest uitbeelden. Zijn alle speelstukken op tafel gelegd dan hebben de spelers nog 15 seconden om het woord te raden. Als het woord niet wordt geraden krijgt niemand punten. Twee andere spelers vormen nu een team en kiezen een woord om uit te beelden.

Beoordeling: In onze spelgroep liepen de meningen over Wazzda?! uiteen. Men vond het leuk of niet leuk. Waar kwam dat door? Het uitbeelden van het woord, door om de beurt een staafje of cirkel neer te leggen, werd door sommigen als heel moeilijk ervaren. Je moet je zien te verplaatsen in de denkwijze van de ander en waar moet je je speelstuk neerleggen als je geen idee hebt hoe de ander het woord wil uitbeelden? Dat kan frustratie opleveren, zeker als je iemand bent die het “goed” wilt doen.

Een tip is: speel Wazdaa!?  niet te serieus, maar geniet van de creativiteit van de spelers. De uitleg van de spelers als het woord niet is geraden geeft vaakt de reactie: “O  ja, nu zie ik het!” Wazzda?! is een partyspel en bij een goed partyspel hoort te worden gelachen. En gelachen hebben we!

Inhoud: 60 speelkaarten, 10 lange staafjes, 6 korte staafjes, 2 rode schijfjes, 2 blauwe schijfjes, de spelregels

Aantal spelers: 3 – 8

Leeftijd: 8+

Speelduur: 20 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  White Goblin Games

Dit bericht is geplaatst in White Goblin Games met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *