Beverbende

Verzamel zo min mogelijk punten maar wacht niet te lang met het aankondigen van de laatste ronde!

beverbende_box

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Elke speler krijgt 4 kaarten die hij naast elkaar voor zich neerlegt. De overige kaarten vormen een trekstapel. Alle spelers bekijken hun buitenste twee kaarten. De kaarten kunnen een waarde hebben tussen 0 en 9 of een speciale kaart zijn.

De bovenste kaart van de trekstapel wordt opengelegd. De eerste speler pakt deze kaart en legt hem op de plek van 1 van zijn 4 kaarten, zonder dat hij deze kaarten bekijkt. De kaart die hij vervangt gaat naar de aflegstapel. Wil hij de open kaart niet hebben of is de open kaart een speciale kaart dan pakt hij de bovenste kaart van de trekstapel. Hij kan de kaart afleggen, omruilen met 1 van zijn 4 kaarten of, als het een speciale kaart is, de actie al dan niet uitvoeren en de kaart open afleggen op de aflegstapel. Vervolgens komen de andere spelers aan de beurt. Als een speler denkt dat hij de laagste score heeft met zijn 4 kaarten dan zegt hij “laatste ronde” alle spelers komen nog een keer aan de beurt. Daarna wordt bekeken wat iedereen scoort. Speciale kaarten worden omgeruild met een kaart van de trekstapel. Speel een aantal rondes, wie daarna de minste punten heeft wint Beverbende!

Naast de kaarten met cijfers zijn er drie verschillende speciale kaarten die het spel beïnvloeden.

  • Ruilen: ruil zonder te kijken een dichte kaart van jou met een dichte kaart van een tegenspeler
  • Spieken: bekijk 1 van jouw 4 kaarten
  • Twee keer trekken: trek een kaart van de trekstapel als je deze niet wilt gebruiken leg je hem af en pakt een tweede kaart

beverbende_materiaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Beoordeling: Beverbende vergt concentratie vermogen, je moet goed opletten en zien te onthouden waar welke kaart ligt. Ook bij jezelf! Dat maakt het spel spannend want je wilt wel zeker zijn van een lage score als je “laatste ronde” roept. Je pakt een 2, lekker laag, maar was de negen nu de 2e of 3e kaart in je rijtje? Je wilt wel de hoge kaart wegspelen! Je mag een kaart ruilen met een tegenstander. Had ze net die 3 aan de linker of rechterkant gelegd…Dan opeens roept iemand “laatste ronde”, pech want je zit nog met een 9… Nou ja jammer, volgende ronde maar weer opnieuw proberen laag te scoren.

Inhoud: 66 speelkaarten, 1 scoreblok, spelregels

Aantal spelers: 2-6

Leeftijd: 6+

Speelduur: 20 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever: 999 Games

Website999 Games

beverbende_1

Dit bericht is geplaatst in 999 Games met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *