Patchwork Doodle

Een snel dobbelspel, wat overal te spelen is.

Patchwork Doodle ::: 999 GamesBeschrijving: De bedoeling van patchwork is dat je op papier een patchwork kleed maakt met zo weinig mogelijk gaten erin (niet ingevulde vakjes).

Voordat het spel begint worden er 8 kaarten in een cirkel gelegd en de pion staat op een willekeurige plek tussen twee van deze kaarten in. De dobbelsteen wordt ook klaargelegd.
Alle spelers krijgen aan het begin van het spel een startkaart (of startlapje), een vel van het notitieblok en een potlood. Iedere speler moet de afbeelding van zijn startkaart op het notitievel tekenen. Dit is altijd een vorm van 7 vakjes, maar voor elke speler een andere vorm. Vervolgens worden deze startkaarten weer ingeleverd. Die zijn niet meer nodig. Dan wordt de dobbelsteen gegooid. De pion wordt met de klok mee evenveel kaarten verder gezet als het aantal ogen dat gegooid is. De vorm die op de kaart staat waar de dobbelsteen uitkomt, tekent iedereen op zijn notitievel. Je hoeft dit niet te doen, dan sla je gewoon over.
De getekende kaart wordt dan uit de cirkel gehaald. En vervolgens wordt de dobbelsteen weer gegooid en een kaart getekend, als je dat wilt. Dit gaat door tot er nog twee kaarten over zijn. Dan vindt een tussentijdse telling plaats. Dit gebeurt dus twee keer en na de derde ronde vindt de eindtelling plaats.

De telling gaat als volgt:
Je tekent een rechthoek om zoveel mogelijk van de ingekleurde vakjes. Binnen dit rechthoek maak je een zo groot mogelijk vierkant. De hokjes van dat vierkant zijn je punten, met daarbij opgeteld het aantal rijen wat er nog meer in je rechthoek staat.

 

 

 

 

 

Aan het einde van de derde ronde mag iedere speler één van de overgebleven figuren in zijn notitievel tekenen. Vervolgens worden dan de punten geteld. Het aantal lege vakje op je notitievel moet je er nog af trekken.

Naast de standaardregels zijn er ook nog speciale acties, die in de spelregels beschreven zijn.

Beoordeling: Een leuk spel wat niet lang duurt en wat het leuke element heeft dat alle spelers altijd aan de beurt zijn.

Inhoud:

  • 1 notitieblok met 80 dubbelzijdige vellen
  • 6 potloden
  • 10 startkaarten
  • 30 lapjeskaarten
  • 1 dobbelsteen (wit)
  • 1 cowboy/boer pion
  • de spelregels

Aantal spelers: 1-6

Leeftijd: 8+

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Dit bericht is geplaatst in 999 Games met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *