Pocket Escape Room: De Tijd Vliegt :: 999 Games

Pocket Escape Room: De Tijd Vliegt.

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving:

“Doctor Thyme drukt per ongeluk op een knop, er gaat een alarm af en zware luiken sluiten alle uitgangen van het laboratorium af. Doc valt door een trapgat, waarna de kamer volledig donker wordt. Zijn jullie in staat om de unieke puzzels in de kamer op te lossen en op tijd te ontsnappen?”

Dit Escape Room spel bestaat uit een stapel van 60 grote speelkaarten. Je start met kaart nummer 1 en volgt de aanwijzing op de kaart. Van te voren spelregels lezen is niet nodig, je wordt automatisch meegenomen het spel in. De stapel kaarten bevat een verhaal waarin je met je team puzzels moet oplossen en voorwerpen vindt. Deze voorwerpen heb je nodig om verder te kunnen komen in het spel. Er ontstaan tijdens het spelen 4 trajecten in het spel (4 stapels kaarten). Ontdekkingen uit het ene traject heb je nodig om verder te komen in een ander traject.

De oplossingen van de puzzels staan op de achterkant van de puzzelkaart. Als de oplossing fout is krijg je straftijd en geeft de kaart aan hoe je verder moet gaan. Probeer alle puzzels op te lossen in een uur. Het spel geeft aan wanneer de tijd start, dat is niet meteen bij kaart 1. De tijd stopt bij kaart 60. Het spel gaat door ook als je meer dan een uur nodig hebt om alle puzzels te kraken.

Hoe goed je als team bezig bent geweest hangt af van de tijd die je erover gedaan hebt om de puzzels op te lossen plus de straftijd.

Beoordeling:

We speelden “De Tijd Vliegt” met 5 personen en hadden veel plezier met het spel!

Over de puzzels:

De puzzels zijn afwisselend en creatief. Als we allemaal eens waren wat de oplossing zou moeten zijn was dat ook de juiste oplossing. Als er toch discussie was en we omwille van de tijd een keuze maakten, hadden we het antwoord niet goed met als gevolg straftijd. De puzzels zijn niet te moeilijk en onoplosbaar. In alle gevallen dat we het mis hadden constateerden we achteraf dat we het antwoord eigenlijk wel hadden kunnen ontdekken. Dat was achteraf, maar wel erg leuk. We hadden bewondering voor de bedenkers van de puzzels.

Een bijzonder competitief ingestelde speler, die graag lang over zijn acties na wil denken in meer strategische spellen, vond het puzzelen minder leuk. Een visueel ingestelde speelster was hem vaak te snel af en vooruit denken is in dit spel onmogelijk.

Over het aantal spelers:

“De Tijd Vliegt” is speelbaar met 1 – 6 personen volgens de doos. Alleen spelen lijkt ons minder leuk, je kunt met elkaar lachen om het missen van een oplossing en plezier hebben als de “zeker-weter” de oplossing toch niet goed had.  De speelduur is afhankelijk van het aantal spelers, hoe meer personen er meedoen hoe langer het zal duren. Wij wilden dat iedereen de puzzelvraag goed begreep en de oplossing ook, soms was daar wat uitlegtijd voor nodig. Door met meerdere spelers te spelen konden we elkaar goed aanvullen bij het oplossen van de puzzels. Wat voor de ene speler lastig was zag een andere speler juist wel.

Over de tijdsdruk:

In het begin van het spel lieten we ons meer door de tijd onderdruk zetten dan later. We kozen voor het puzzelen en iedereen betrekken. Over het doorwerken van stapel met puzzels deden we ruim 90 min en daar kwam nog 15 min straftijd bij, het had geen effect op onze spelvreugde!

Over het escape room effect:

Het spel heeft niet de sfeer van een echte escape room met fysieke puzzels en een onverbiddelijke klok. Voor ons was dat geen punt, we hebben genoten van het puzzelen en het teamwerk. We kunnen niet wachten tot we de volgende pocket escape rooms op tafel kunnen leggen, vloog de tijd maar, dat zegt genoeg!

Inhoud: 60 grote speelkaarten (na het spelen kunnen de genummerde kaarten weer eenvoudig op volgorde worden gelegd en kan een andere groep plezier beleven met het spel)

Aantal spelers: 1 – 6

Leeftijd: 12+

Speelduur: minimaal 1 uur

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  999 Games

Dit bericht is geplaatst in 999 Games met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *