Pungi

Pungi, een tactisch kaartspel!

Pungi :: 999 GamesPungi :: 999 Games

Beschrijving:
Pungi heeft 98 spelkaarten, waarvan 1 fluitkaart, 37 slangenkaarten, en 60 dierkaarten. De bedoeling van het spel is om slangen te vangen en 1 of meer slangenbezweerders te verzamelen.

In dit spel komt het neer op  tactisch samenspelen en tegelijk je eigen belang in de gaten houden.

Voorbereiding:

Je begint met de fluitkaart, die leg je zo op tafel dat er in de richting van de pijl ruimte is voor meer kaarten. De slangenkaarten worden geschud en naast de fluitkaart gelegd, aan de kant waar de pijl niet heen wijst. Ook de dierenkaarten worden geschud en aan elke speler worden er 5 gegeven. Je houdt deze zo in je hand dat iedereen kan zien welke dieren je hebt, de kant met de punten houd je naar je toe. De rest van de dierenkaarten worden op een stapel op tafel gelegd.

Spelen:

Degene die begint pakt net zoveel slangenkaarten als er spelers zijn en legt deze naast de fluitkaart in de richting van de pijl. Iedere speler legt nu 1 kaart uit de hand ondersteboven op tafel. Het dier op die kaart is zichtbaar, maar het aantal punten niet. Zijn er meerdere spelers die hetzelfde dier spelen, dan heeft dat dier voorrang. Alle spelers die dat dier hebben draaien hun kaart om. Degene met de hoogste punten neemt de eerste kaart naast de fluitkaart en levert zijn gespeelde dierkaart in. Het aantal punten bepaalt in welke volgorde iedere speler een kaart mag pakken. Als er geen dier de hoogste score heeft, telt het aantal punten op je kaart.
Vervolgens pakt de volgende startspeler weer 5 kaarten en begint de ronde opnieuw.
Het spel eindigt als er niet meer voldoende kaarten zijn om een ronde te spelen.

Puntentelling:

Dan volgt de puntentelling. Op de slangenkaarten staan punten. Pluspunten en minpunten. Heb je slangenbezweerders, dan draaien die het voorteken van het aantal punten om. Het kan dus zijn dat je uiteindelijk meer minpunten overhoudt.

Inhoud: 98 spelkaarten en spelregels

Aantal spelers: 3-5

Leeftijd: 8+

Speelduur:  20 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  999 games

Dit bericht is geplaatst in 999 Games met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *