Red7 :: 999 Games

Snel en kleurig kaartspel!

999 Games :: Red 7 kaartspel

Beschrijving: Bij Red7 gaat het erom, dat je door kaarten te spelen wint als je aan de beurt bent. In het midden ligt een kaart met een spelregel. Deze regel bepaalt wie er wint. Kun je niet winnen als je aan de beurt bent, dan lig je eruit en draai je jouw kaarten om.

Elke speler begint met 7 kaarten in zijn hand. De rode Red7 kaart ligt in het midden op tafel. Bij elke speler ligt ook 1 kaart open op tafel. Dat noemen we het palet.
Als je aan de beurt bent kun je vier dingen doen:
1. een kaart bij je palet leggen, zodat je wint
2. een kaart op de aflegstapel leggen die zorgt dat je wint
3. een combinatie van 1 en 2
4. je doet niets en verliest.

De kaart in het midden (de aflegstapel) bepaalt de regel voor de winst. Door een kaart op de aflegstapel te leggen kun je de regel voor de winst veranderen en ervoor zorgen dat je wint. Als je aan de beurt bent moet je zorgen dat je wint, anders lig je uit de ronde. Kun je niet winnen als je aan de beurt bent, dan ben je uitgeschakeld en draai je al je kaarten om.

Het kan voorkomen dat twee spelers voldoen aan de regel voor de winst. De speler met de kaart met het hoogste cijfer heeft dan gewonnen. Is die ook gelijk, dan bepaalt de kleur wie er wint, waarbij rood het hoogste is, dan oranje, dan geel, groen, blauw, indigo en paars.
Degene die als enige overblijft in de ronde wint. Deze speler mag zijn palet kaarten omdraaien en bij zich houden voor de uiteindelijke puntentelling.
Dan begint het spel weer van voren af aan.

Red7 biedt ook nog enkele variaties aan. Voor gevorderden in het spel en zelfs voor experts. Dat maakt de spanning tijdens de rondes groter.

Beoordeling:
Red 7 is een leuk kaartspel wat ook door basisschoolkinderen snel gespeeld kan worden. Getalbegrip van de getallen van 1 tot 7  en kennis van even en oneven is voldoende om de basisversie te kunnen spelen. Omdat rondes snel gaan, kan iedereen ook snel weer aan het spel deelnemen. Bij elke beurt blijft het goed nadenken en combineren, om ervoor te zorgen dat je weet te winnen.

Inhoud: 56 spelkaarten, de overzichtskaarten en de spelregels

Aantal spelers: 2 – 4 spelers

Leeftijd: 9+

Speelduur: 5-30 min, afhankelijk van de rondes

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  999 Games

Dit bericht is geplaatst in 999 Games met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *