Jump In :: SmartGames

Gezellig spel voor jong en oud!

Jump In :: SmartGames

Beschrijving:

Een spel voor 1 speler, waarin je konijnen naar hun hol moet laten springen door in een speelveld steeds op verschillende plaatsen paddenstoelen en een vos te plaatsen. De konijnen springen horizontaal en verticaal. De vos kan alleen vooruit en achteruit schuiven. De konijnen springen over paddenstoelen en een vos heen. Ze kunnen niet over lege plekken heen springen. De konijnen mogen zo vaak heen en weer springen als je wilt. Ze moeten uiteindelijk in een hol terecht komen.

Net als bij andere smartgames heb je ook hier een opdrachtenboekje, waarbij de moeilijkheidsgraad oploopt. Bij elke opdracht krijg je een startopstelling, die aangeeft waar en hoeveel konijnen er in het speelveld gezet moeten worden. En waar de vossen en de paddenstoelen moeten staan. De paddenstoelen blijven altijd op hun plek staan, de vos kan tijdens het spel steeds heen en weer geschoven worden. Doel is om alle konijnen in een holletje te krijgen, door ze over de vossen en de paddenstoelen heen te laten springen.
Zowel de vos als de konijnen mogen zo vaak verplaatst worden als je maar wilt, als de konijnen maar niet over lege velden springen.

Hoe moeilijker de opdracht, hoe meer springen er nodig zijn om de konijnen in de holletjes te krijgen. Het spel eindigt als alle konijnen in een hol zitten.

Achterin het opdrachtenboekje staan de oplossingen. Hoe moeilijker  de opdracht, hoe meer sprongen er nodig zijn om tot een oplossing te komen.

Jump In :: SmartGames

Beoordeling:

Jump In is een leuk spel om te spelen, maar ook om naar te kijken. De vormgeving is leuk voor jong en oud. Het spel zelf vraagt veel van het logisch nadenken van de speler(s). Soms lijkt het of je heen en weer blijft schuiven en springen, zonder dat je verder komt. Dan ineens kom je tot een oplossing. Het is een spel voor 1 speler, maar met z’n tweeën weet je meer dan één. Hoe moeilijker de opdrachten, hoe langer je er over doet om tot een oplossing te komen. De echte doorzetters komen hier wel boven tafel!

Inhoud: 1 spelbord met deksel60 opdrachtenkaarten, 3 paddenstoelen, 2 vossen en 3 konijnen.

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 7+

Speelduur: >5 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  Smart Games

Dit bericht is geplaatst in SmartGames met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *