Temple connection :: SmartGames

Ruimtelijk denken spel!

Temple Connection :: SmartGames

Beschrijving:

In dit spel gaat het erom dat je op een spelbord  tempels met elkaar verbindt door wegen en bruggen op het spelbord te leggen. En deze keer wordt er niet alleen in het platte vlak gewerkt, maar kun je ook gebruik maken van hoogteverschil. De tempels hebben ingangen op verschillende niveaus.

In het opdrachtenboekje staan 80 verschillende opdrachten, oplopend in moeilijkheid. Elke opdracht geeft je de positie van de tempels die je met elkaar moet verbinden. Er zijn drie tempels, met 1, 2 of 3 niveaus. Het nummer van de tempel in de opdracht vertelt welke tempel je waar neer moet zetten. Daarbij is niet alleen de positie belangrijk, maar ook de richting van de poort van de tempel. Dit wordt bij de opdrachten met een zwart driehoekje aangegeven. Vervolgens moet je met de overige spelstukken, wegen en bruggen, proberen de tempels op het spelbord met elkaar te verbinden. Staan er twee tempels op het bord, dan maak je één weg. Staan er drie tempels, dan maak je twee wegen, zodat de drie tempels met elkaar in verbinding staan. Je mag zelf bepalen of je de poort op de begane grond of één van de verdiepingen gebruikt. Per tempel kies je één poort.
Niet alle wegen en bruggen hoeven op het spelbord te komen.
Er is per opdracht maar één oplossing. Achterin het opdrachtenboekje staan de oplossingen van alle 80 opdrachten.

 

Temple Connection :: SmartGamesTemple Connection :: SmartGames

Beoordeling:

Temple connection is een spel wat ook jonge kinderen snel kunnen spelen. Vooral de eerste opdrachten zijn goed op te lossen. Wel doen de opdrachten snel een beroep op het creatief ruimtelijk denken. Omdat er een hoogte dimensie in het spel zit, zijn vooral de moeilijkere opdrachten echt uitdagend. Met dit spel leer je probleemoplossend te denken, en je ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.

Inhoud: 1 spelbord met deksel80 opdrachtenkaarten, 3 tempels, 7 wegen en bruggen

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 7+

Speelduur: >5 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  Smart Games

Dit bericht is geplaatst in SmartGames met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *