Kleine voetenspel

kleine voetenspel, samen spelen en nadenken over onze mondiale voetafdruk

Kleine voeten spel :: Atalanta

Beschrijving:

Het kleine voetenspel is een kaartspel om je bewust te maken van de mogelijkheid om een groenere wereld te creëren. Met behulp van vraagkaarten, verzamelkaarten en plaagkaarten over milieu, eerlijke verdeling, klimaatverandering en de mondiale voetafdruk kun je tijdens het spel in gesprek gaan over deze onderwerpen. Uiteindelijk is de bedoeling van het spel dat  je 7 verschillende basisbehoeften kaarten verzameld en zoveel mogelijk groene voetenkaarten.
Iedere speler krijgt aan het beging van het spel 7 kaarten. De rest van de kaarten ligt als voorraadstapel op tafel.

Als je aan de beurt bent neem je een kaart van de voorraadstapel. En je moet een kaart wegleggen. Daarvoor heb je drie mogelijkheden: je legt hem bij jezelf neer op tafel (een basisbehoefte-, actie-, groene voeten- of vraagkaart), je legt hem bij een ander neer ( een grote voetenkaart, een terugvalkaart of (na beantwoording, een vraagkaart) of je legt een kaart in de voorraadstapel.
Terugvalkaarten komen op een actiekaart te liggen. Je  kunt dus met een terugvalkaart een medespeler blokkeren. Zolang je geen actiekaart hebt liggen mag je alleen grote voetenkaarten en terugvalkaarten neerleggen. Of kaarten in de voorraadstapel leggen.
Groene voetenkaarten mag je alleen spelen als er een actiekaart ligt. Je legt ze daarnaast. De leveren je punten op. Grote voetenkaarten leveren strafpunten op. Daarmee kun je dus een mede speler plagen. Je kunt ook de grote voetstappenkaart bespreken en geven aan degene die het ermee eens is.
Een vraag van een kaart kun je aan een ander stellen. Is de vraag beantwoord, dan geef je de kaart aan diegene. Hij telt dan als groene voetenpunt.

Het spel is afgelopen als één speler de 7 basisbehoeften compleet heeft. Die speler heeft niet per definitie de meeste punten…..
Inhoud:110 kaarten

Aantal spelers: 2-4

Leeftijd: 8+

Speelduur: 15 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  at-a-lanta

Dit bericht is geplaatst in Spellen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *