Bever Clan

Een eenvoudig kaartspel, met allerlei keuzemogelijkheden.

Beverclan :: 999 GamesBeschrijving: De bedoeling van het spel is om 5 kaarten met hoge getallen in je beverburcht te krijgen.
Lage getallen die je dubbel hebt leveren ook punten op.

Alle spelers krijgen aan het begin van het spel een beverburcht, een papier waarop 5 vakjes staan ter grootte van een spelkaart, 3 in de onderste rij en 2 in de bovenste rij. Tijdens het spel moeten de verzamelde kaarten in de burcht gelegd worden, waarbij de onderste rij eerst gevuld moet worden.

De speelkaarten worden onderste boven in het midden gelegd.

De speler die begint neemt een kaart van de stapel in het midden, de gedekte stapel. Deze kaart mag in de eigen burcht neergelegd worden, maar ook in de burcht van een ander of hij mag geruild worden met een kaart uit de burcht van iemand anders. 

De kaart mag open of gedekt neergelegd worden. Ligt de kaart eenmaal, dan mag hij niet meer bekeken worden. 

Er zijn speciale kaarten in het spel. Op die kaarten staat een actie. Deze actie wordt eerst uitgevoerd. Daarna mag er nog een kaart van de stapel getrokken worden. 

Een beurt eindigt als er een kaart in een beverburcht gelegd is.
Een ronde van het spel is klaar als een speler 5 kaarten in zijn burcht heeft liggen. De vijfde kaart moet een speler zelf in zijn burcht leggen. Daarna mogen alle spelers nog eenmaal een kaart trekken. Liggen er vijf kaarten in een burcht dan zijn ze beschermd en magen zen iet meer geruild worden. 
Kaarten in de onderste rij zijn beschermd als er een kaart in de bovenste rij hem afschermt, in het spel heet dit beschermt.

Aan het einde van elke ronde worden de punten geteld.
Alle spelers draaien de kaarten om en tellen de punten bij elkaar op. Heb je drie gelijke getallen dan krijg je 15 punten extra. Bij vier dezelfde getallen krijg je 25 punten extra en heb je vijf dezelfde getallen dan heb je sowieso gewonnen.

Voor degene die het eerste vijf kaarten in zijn burcht heeft liggen geldt dat hij 10 punten aftrek krijgt als iemand anders meer punten heeft. 

Het is een tactisch spel, wat ook een beroep doet op het snel rekenen en overzicht houden.  

Beoordeling: Je moet de spelregels wel even goed lezen, om het spel te kunnen doen. Ook met twee spelers is het leuk om te doen!

Inhoud: 52 kaarten en spelregels
14 speciale kaarten
6 beverburchten

Aantal spelers: 2-6

Leeftijd: 7-99

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Dit bericht is geplaatst in 999 Games, kaartspel, Spelletjes met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *