Brikks

Laat de blokken goed vallen en score de meeste punten!!

Brikks :: 999 GamesBeschrijving:

Het doel van dit spel is dat je de blokken zo op je spelbord, je papier ´laat vallen´ zodat je zoveel mogelijk rijen vult en de meeste punten verdient.

Elke speler krijgt twee vellen van het notitieblok, waarvan hij er één omdraait, als hulp tijdens het spelen. Ook krijgt elke speler een stift en een doorzichtig fiche.
Onderaan het speelveld staat een energiespoor. Hier omcirkel je zoveel rondjes als er spelers mee doen. Het aantal spelers is maximaal 4. 

Voordat het spel start kiezen de spelers om beurten een blokje uit de eerste rij op de achterkant van het papier. Elke speler kiest een verschillend blok. Iedereen plaatst dit  op zijn speelveld, je tekent dit erin.
Bij de start van het spel gooit de eerste speler beide dobbelstenen. Het nummer dat gegooid wordt bepaalt welke kolom aan de beurt is en de kleur bepaalt de rij in die kolom. Alle spelers leggen hun fiche op dat blok en laten het op hun speel vel naar beneden vallen. Iedereen moet het blokje tekenen. De speler die aan de beurt is mag ervoor kiezen om beide dobbelstenen nog een keer te gooien, als hij niet tevreden is.
Met omcirkelde rondjes in het energiespoor kun je ervoor kiezen om een gekozen blok te vervangen door één ernaast of twee of drie ernaast. Schuif je je fiche één kolom opzij dan kost dat één energiepunt. Je zet dan een kruis door een energie punt. Je kunt ook energiepunten verdienen. Als een blok in je speelveld terecht komt op de plek waar een rondje staan met dezelfde kleur als het blok dat valt, verdien je een energiepunt en mag je die op je energiespoor omcirkelen.

In het speciale punten spoor kun je extra punten verdienen, als je in één beurt twee, drie of vier rijen tegelijk vult. In het spoor zie je staan hoeveel kruisjes je in het speciale spoor mag zetten. Dit levert dus extra punten op.

Ben je niet tevreden over een blok dat je moet laten vallen, dan kun je een bom inzetten. Dit kan drie keer in het spel. Het kost je dan wel punten. De eerste keer 1 punt, de tweede keer twee punten en de derde keer vier punten.

Hoe meer kruisjes per rij je hebt staan, hoe meer punten het oplevert. Heb je alle tien vakjes vol dan krijg je 5 punten, hen je negen vakjes vol dan krijg je 2 punten en bij acht vakjes krijg je één punt. Minder vakjes leveren geen punten op. Hoe meer rijen je vult hoe hoger het aantal punten. Vanaf rij vijf verdubbelen de punten per rij. Kun je een blok niet meer kwijt, dan stopt voor jou het spel. Het spel eindigt als ook de laatste speler geen blok meer kwijt kan.
Dan volgt de puntentelling. Die bestaat uit verschillende onderdelen
– de punten die je met de gevulde rijen hebt gescoord
– daarbij opgeteld de punten van de niet gebruikte bommen
– en de punten uit de speciale puntenrij
-en als laatste de niet gebruikte energiepunten, per twee energiepunt scoor je 1 punt.

Deze tel je bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint.

Brikks :: 999 Games

Beoordeling: Een leuk spel, waarbij je in het begin even goed moet opletten wat de verschillende mogelijkheden allemaal zijn. Heb je dat eenmaal ontdekt dan is het een leuk spel om te doen. Alle spelers zijn allemaal tegelijk bezig.

Inhoud:

  • blok met notitievellen (deze is ook bij te bestellen)
  • een kleurendobbelsteen
  • een getallendobbelsteen
  • 4 viltstiften
  • 4 doorzichtige fiches
  • spelregels

Aantal spelers: 1-4

Leeftijd: 8+

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Dit bericht is geplaatst in 999 Games, Spelletjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *