Roller Coaster :: Thinkfun

Bouw je eigen roller coaster!

Roller Coaster :: Thinkfun

Beschrijving:

Op een spelbord kun je een achtbaan bouwen. Je kunt daarvoor de opdrachtenkaarten gebruiken. Die geven een startopstelling, waarbij je hem zelf af moet bouwen. Je kunt ook je eigen achtbaan ontwikkelen.

Bij het spel zitten 40 opdrachtenkaarten. Die geven aan hoe de startopstelling gemaakt moet worden. Het is even goed opletten, omdat de palen van de achtbaan een verschillend aantal spelstukken heeft. Om de startopstelling te krijgen, moet je de palen opbouwen en de benodigde andere spelstukken bij elkaar zoeken. De beschrijving geeft aan waar de bochten moeten komen en welke spelstukken je moet gebruiken om de verbindingen tussen de verschillende palen te maken. Heb je de achtbaan klaar dan is er natuurlijk een roller coaster car, die je naar beneden kunt laten rijden.
De 40 opdrachtenkaarten hebben een oplopende moeilijkheidsgraad. Naast de palen, de verschillende lengtes van de achtbaanstukken, en de bochten, zit er ook een looping in het spel. En er zijn tunnels waar de achtbaan onderdoor moet, als die in de startopstelling is opgenomen.
Op de achterkant van de opdrachtenkaarten staan de oplossingen. Elke kaart heeft één mogelijke oplossing.

 

Roller Coaster :: ThinkfunRoller Coaster :: Thinkfun

Beoordeling:

Roller coaster is een uitdagend spel, waarbij 1 of meer personen de oplossing van een opdrachtenkaart moeten zoeken. Als je logisch nadenkt, kun je de oplossing redelijk snel bedenken. Vervolgens kun je eindeloos variëren door zelf een achtbaan te bedenken en te bouwen. Met een beetje technisch inzicht en je eigen creativiteit is het een spel met veel plezier voor jong en oud.

Het spel zit degelijk in elkaar en kan makkelijk gebouwd worden en uit elkaar gehaald.
NB! Als je de looping in elkaar zet of uit elkaar haalt, moet je dat voorzichtig doen! Alles past goed in elkaar, alleen is er maar één manier.
Ondanks dat: super leuk spel!

Inhoud: 1 spelbord met deksel, 40 opdrachtenkaarten, 1 roller coaster car, 21 achtbaanstukken, 36 pijlers en spelregels

Aantal spelers: 1

Leeftijd: 7+

Speelduur: >15 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  Thinkfun

Dit bericht is geplaatst in Thinkfun met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *