Qwixx dobbelspel

Snel, simpel en spannend dobbelspel!

qwixx,jpg

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Elke speler krijgt een scoreblad. De eerste speler gooit met de 6 dobbelstenen (2 witte en 4 in de kleuren van de rijen op het scoreblad). De som van de twee witte dobbelstenen mag door elke speler worden gebruikt. Stel er werd een witte 4 en een witte 6 geworpen, elke speler mag dan een 10 afstrepen op zijn scoreblad.

score_blad_dobbel_qwixx

De speler die aan beurt is mag nu de som van één witte en één gekleurde dobbelsteen bij elkaar optellen en dat getal afstrepen in de kleur van de gekozen dobbelsteen. Getallen moeten altijd van links naar rechts worden afgestreept. Je hoeft niet helemaal links te beginnen en je mag getallen overslaan. Het getal dat je overslaat kun je daarna niet meer afstrepen. Als je minstens 5 getallen hebt afgestreept mag het meest rechtse vakje van een kleur worden afgestreept. Zet meteen een streep door het slotje. Deze kleur is nu gesloten voor iedere speler. Als een tweede kleur wordt gesloten is het spel afgelopen. Kun je geen getal afstrepen dat score je een mislukte worp. Het spel is ook afgelopen als een speler 4 ongeldige worpen heeft.

Tel nu het aantal afgestreepte getallen in elke kleur en tel de scores bij elkaar op, trek daarvan 5 punten per ongeldige worp af. Degene die de meeste punten heeft wint deze ronde!

Beoordeling: Qwixx is een leuk spelletje voor iedereen die van een snel dobbelspelletje houdt! De spelregels zijn éénvoudig en snel uit te leggen. Je houdt je aandacht steeds bij het spel omdat wat de andere spelers gooien ook voor jou nuttig kan zijn. Doordat er twee kleuren van laag naar hoog lopen en twee kleuren van hoog naar laag wordt je “gedwongen” steeds andersom te denken. In het begin van de ronde zijn voor rood en geel de lage getallen belangrijk en voor groen en blauw de hoge getallen. Later in de ronde is dat net andersom.

Inhoud: 6 dobbelstenen, 1 scoreblok, spelregels

Aantal spelers: 2-5

Leeftijd: 8+

Speelduur: 15 min

qwixx_game

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever: White Goblin Games

 

Dit bericht is geplaatst in White Goblin Games met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *