Speed :: White Goblin Games

Nergens ter wereld zo’n supersnel spel!

Speed :: White Goblin

Beschrijving:

Speed is een supersnel spel, waarbij je met z’n tweeën zo snel mogelijk  ieder 30 kaarten uit moet leggen. Belangrijk daarbij is het symbool, de kleur of het aantal symbolen op je kaarten en op de stapels. Bedoeling is dat je sneller bent dan je tegenstander.

Het spel bestaat uit 60 spelkaarten, met daarop zes verschillende symbolen: bliksem, bloem, druppel, plus, ster en vlag. Ze hebben ook zes verschillende kleuren en verschillende aantallen, 1-5.
Je speelt het spel met twee spelers. Elke speler krijgt 30 kaarten en legt die ondersteboven voor zich op tafel. Iedere speler pakt de bovenste kaart van de stapel en legt die ook ondersteboven in het midden op tafel. Daarna neemt iedere speler de volgende 3 kaarten van de stapel en houdt die in de hand.
De jongste speler telt tot 3 en dan draait elke speler de kaart in het midden om.
Vervolgens mogen de spelers tegelijkertijd hun kaarten uitleggen door ze op één van de twee kaarten in het midden te leggen. Voorwaarde is: de kleur, het symbool of het aantal moet overeenkomen met de kaart in het midden. Zo vormen zich in het midden twee stapels. De spelers mogen steeds kaarten uitleggen en kaarten van de eigen trekstapel nemen. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk al je kaarten hebt uitgespeeld. Winnaar is degene, die dat het eerst bereikt heeft.

Als beide spelers geen kaarten meer kunnen spelen, worden alle gespeelde kaarten weer geschud en verdeeld. Iedere speler trekt weer een kaart uit die stapel en legt die in het midden. Dan gaat het spel weer verder.

Speed :: White Goblin

Beoordeling:

Speed heet het snelste spel ter wereld. Hoe vaker je het speelt, hoe sneller het gaat. Het spel doet een beroep op het combineren van vorm, kleur en aandacht. Alle hersengebieden worden dus aangesproken. Als je het niet bij kunt houden wordt het snel gezellig chaotisch.
Ook jonge kinderen kunnen dit snel leren. Het is leuk, snel, kort en vooral gauw hilarisch. Je wordt er fanatiek van.

Inhoud: 60 kaarten en spelregels

Aantal spelers: 2

Leeftijd: 6+

Speelduur: <2 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever:  White Goblin

Dit bericht is geplaatst in White Goblin Games met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *