Genius

 

Door het slim neerleggen van je tegels probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Maar let op dat je met alle verschillende symbolen punten scoort, anders zul je het spel niet winnen! 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving: Met 4 spelers gebruik je het hele bord, met 3 spelers doet de buitenste ring niet mee, met 2 spelers doen de buitenste twee ringen niet mee. Iedere speler pakt 6 tegels uit de stoffen zak en zet ze voor zich neer. Op de tegels staan gelijke of verschillende symbolen, in totaal zijn er 6 verschillende symbolen. De eerste tegel van een speler moet altijd aan een op het bord voorgedrukt symbool worden aangelegd.

 

 

 

 

 

 

Je scoort punten door vanaf elk symbool op de net geplaatste tegel te tellen hoeveel gelijke symbolen er in een rechte lijn liggen. Vanaf elk symbool op de geplaatste tegel kun je in vijf richtingen gelijke symbolen tellen. De symbolen op de geplaatste tegel tellen niet mee. De volgende illustratie maakt de score mogelijkheden duidelijk.

 

 

 

 

 

 

Beoordeling: 

Genius is super snel te leren, je hoeft geen spelregelboekje door te “worstelen”. Uit de 6 beschikbare tegels probeer je steeds de meest optimale keus te maken. Je moet erop letten dat je met alle symbolen punten scoort. Voor de maximale score gaan in een paar kleuren (symbolen)  heeft geen zin.
Als je in een kleur de 18 punten bereikt (de maximale score) krijg je een bonus beurt, je mag nog een tegel spelen voordat je je tegels weer aanvult tot 6. Dat kan tot een kettingreactie leiden! Je kunt het spel solitaire spelen en in teams van twee bij twee. Volop speel mogelijkheden!
Genius is een leuk spel geschikt voor de hele familie!

Inhoud: 120 tegels, 4 scoreborden, 24 markeerblokjes in 6 kleuren, 1 speelbord, 1 stoffen zak, spelregels

Bijzonderheden: Genius van Reiner Knizia is al eerder op de markt geweest en was toen erg succesvol, meer dan 700.000 exemplaren verkocht! Het spel heeft verschillende prijzen gewonnen:

2004 Winnaar Game of the Year Oostenrijk
2004 Winnaar The Best Foreign Game for Beginners Japan
2005 Winnaar Mensa Select V.S.
2006 Winnaar Best Family Game BoardGameGeek Golden Geek V.S.
2008 Winnaar Best Family Game BoardGamer.ru Rusland
2008 Winnaar Best Abstract Game JoTa Brazilie
2010 Winnaar MinD Spielepreis Duitsland

Spelregels: Download spelregels (pdf)

 

 

 

 

 

 

 

Aantal spelers: 1 – 4

Leeftijd: 8+

Speelduur: 30- 45 min

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever: White Goblin Games

Website: White Goblin Games

Dit bericht is geplaatst in Spellen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *