Qwirkle

QwirkleBeschrijving: Elke speler pakt zonder te kijken zes blokjes uit de stoffen zak. Degene die de langste rij kan maken met zijn blokjes start het spel. Een rij mag bestaan uit verschillende vormen van gelijke kleur of gelijke vormen met een verschillende kleur. De andere spelers bouwen om de beurt verder aan de stenen die op tafel liggen. Probeer de rijtjes langer te maken en zo punten te scoren. De lengte van het rijtje bepaalt het aantal punten dat je scoort. De score loopt snel op als jou gespeelde stenen deel van meerdere rijtjes uit maken! Leg je de zesde steen aan een rij dan het je een “Qwrikle.” Langer dan zes blokjes kan het rijtje niet meer worden,  je scoort dan dubbel: 12 punten!

Spel situatie

Beoordeling: Prima en laagdrempelig  familiespel dat lekker weg speelt. Je leert het spel snel spelen. Naast wat geluk door de stenen die je pakt, kun je ook vooruit plannen om maximaal te kunnen scoren. De speelstukken zijn mooi vorm gegeven. Na een potje wil je gelijk weer revanche nemen! Erg leuk als 2 persoonsspel.

Bijzonderheden: Winnaar Mensa select 2007 en Spiel des Jahres 2011

Inhoud: Stoffenzak met 108 speelstenen in 6 kleuren en met 6 verschillende vormen, spelregels met veel voorbeelden.

Reisuitvoering: Qwirkle is ook verkrijgbaar in een reisuitvoering. Deze uitvoering heeft kleinere en dunnere blokjes, verpakt in een reistas. De spelregels zijn gelijk aan die van het originele spel.

Spelregels: Nederlands

Aantal spelers: 2 – 4

Leeftijd: 6+

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

Uitgever: Productief bv

Website: Productief bv

 

 

Dit bericht is geplaatst in Spellen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *