Robot Turtles Game

Het bordspel dat driejarigen leert programmeren!!

robot turtleBeschrijving: In het spel dat met maximaal vier speler gespeeld kan worden, spelen kinderen de programmeur terwijl de ouder de computer speelt. De kids kiezen een schildpad uit (keuze tussen blauw, paars, geel of rood) en de bijbehorende juweel en plaatsen deze vervolgens op willekeurige plekken op het bord. Het kind moet vervolgens ‘code schrijven’ die de volwassene moet volgen. Ze doen dit door kaarten neer te leggen die aangeven of de schildpad linksaf, rechtsaf of rechtdoor moet. De volwassene volgt die kaart vervolgens op door de schildpad te verplaatsen. Het kind legt meerdere kaarten neer om een codereeks te creëren met het doel de juweel te bereiken. Onderweg zijn er ook obstakels te vinden, zoals blokkades of ijsmuren. Hiervoor zijn speciale kaarten nodig, zoals bijvoorbeeld de laser-kaart waarmee ijsmuren worden gesmolten.
Naarmate kinderen het vaker spelen krijgen ze meer inzicht en zullen ze in staat zijn een route te plannen en meerdere ‘codes’ achter elkaar te schrijven; kaarten neer te leggen dus.

Beoordeling: Het spel is zo ontworpen dat kinderen vanaf een jaar of drie het makkelijk kunnen oppikken. Het spel is ook toegankelijk voor ouders die zelf geen verstand hebben van programmeren maar hun kinderen dit graag willen leren.

Inhoud: een spelbord, spelregels, 4 kikker robots, 4 stapels van 36 kaarten in 4 kleuren, 24 stenen

Aantal spelers: 4

Leeftijd: 4+

Verkrijgbaar bijPientere Puzzels & Spellen

 

Dit bericht is geplaatst in Thinkfun met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *