Ugears – Timer

Ugears Timer een 20 minuten wekker die jezelf in elkaar zet!

timer_1

 

 

 

 

 

 

 

Ugears modelbouw. In de verpakking vind je een paar platen mooi triplex met de onderdelen van het model. De onderdelen zijn uitgesneden met een lasersnijder en kunnen uit de plaat triplex worden gedrukt. De onderdelen zitten nog vast met dunne houten verbindingen. Het is verstandig om deze verbindingen met een scherp mesje door te snijden, omdat het hout heel soms splintert als je het stukje uit de plaat drukt. Dat risico is het grootst als de verbinding in lijn ligt met de nerf van het hout.

Er wordt geen lijm gebruikt. Veel van de klem-verbindingen worden gemaakt door de onderdelen over een cocktail prikker heen te schuiven. Hier is wel wat kracht en voorzichtigheid geboden!

Het bij de hand hebben van een waxinelichtje is nodig om de tandwielen in te vetten en zo de wrijving minimaal te maken. Waar dat nodig is wordt in de handleiding duidelijk aangegeven.

timer_book_1

Handleiding. De prachtig uitgevoerde heldere handleiding is voorzien van hele duidelijk foto’s die elke stap van het samenbouwen goed in beeld brengen. Alle onderdelen hebben een nummer zodat ook duidelijk is welke onderdelen nodig zijn bij een bepaalde stap.

unboxing_timer

Timer. Dit model is één van de complexere modellen om samen te bouwen. Maar als je hem af hebt heb je een werkende wekker met maximale insteltijd van 20 minuten. Dat heeft alleen praktisch nut als je bijvoorbeeld een eitje wilt koken :). Het is vooral leuk om te kijken hoe het mechanisme werkt. Een elastiek dat de spanning overbrengt op tandwielen, een soort slinger die boven in de timer heen en weer rolt. De ratel die afgaat als de ingestelde tijd is verstreken. Erg leuk!

De Ugears Timer wordt geleverd door Pientere Puzzels & Spellen, met de winst van de webshop worden kinderen in armoede geholpen.

Bestellen. Ga naar de webshop pagina van de Ugears Timer.

Onze Timer aan het werk!

 

Dit bericht is geplaatst in Ugears met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *